Juoni

Carrington eventiksi kutsutun voimakkaan auringonpurkauksen jälkeen Vihtijärven sähkön, veden ja ruoan sekä muiden resurssien saanti heikkeni. Auringonpurkauksen aiheuttaman säteily aiheutti paniikkia ja sähkölaitteiden rikkoutuessa yhteydenpito alueen ulkopuolelle katkesi. Pian purkauksen jälkeen alueen väestön keskuudessa alkoi leviämään tuntematon sairaus, joka aiheutti mm. hermotoiminnan heikkenemistä. Paikalle saapuneet tiedemiehet uskovat sen johtuvan auringonpurkauksen yhteydessä purkautuneesta massiivisesta UV-säteilystä.

Tiedemiehet kuitenkin kokivat mystisesti kohtalonsa ja pian heidän tilalleen tutkimustyötä jatkamaan tuli ulkomaalaisen ReMedTech -yrityksen tiedemiehiä ja heidän turvallisuushenkilöstöä. Sairastuneisiin ei oltu törmätty kuukausiin ja yleinen uskomus olikin, että sairaus olisi voitettu. Noin kahdeksan vuotta Vihtijärven tapahtumien jälkeen sairaus on kuitenkin puhjennut uudestaan leviten lähes koko Etelä-Suomen alueelle tehden siitä asuinkelvottoman.

Yhteiskunta on pääosin tuhoutunut eikä virallista valtiota ole enää. Suomi on eristetty muusta maasta. Ympäri Suomea on kuitenkin vielä pieniä selviytyjistä koostuvia ryhmiä, ja yksi näistä on nimenomaan Vihtijärvelle jäänyt pieni joukko aseistautuneita selviytyjiä. Viimeisimpien ryhmän tekemien radiotiedusteluiden perusteella on todennäköistä, että alueella on myös muitakin siviileitä, jotka eivät ole syystä tai toisesta liittyneet selviytyjien ryhmiin.

Yhteisön iäkkäämmät jäsenet muistavat, että sairaus sai alkunsa Vihtijärveltä, ja ovatkin saaneet motivoitua paikallista väestöä keskittymään alueen historiaan ja vihjeisiin, jotka voisivat auttaa ratkaisemaan valloillaan olevan sairauden – tai ainakin antamaan jotain toivoa.

Carrington eventin aikaan alueella olleiden tiedemiesten kamera tallensi kuvia automaattisesti pilvipalveluun, josta ne on saatu haltuun. Kuvissa näkyy ainakin Korkkilan kaupungintaloa ja sen ympäröivää aluetta.